kleurslogan-01

home > vragen > opstartkosten

Vragen over opstartkosten

 

Zijn de opstartkosten altijd hetzelfde bedrag?

Nee. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de inhoud van uw order. Opstartkosten worden niet berekend bij o.a. briefpapier, posters, flyers, folders, spandoekframes en materialen die geen bedrukking behoeven.

Indien u in de gelegenheid bent, drukklare pdf-bestanden aan te leveren, dan betaalt u geen opstartkosten. Neem voor deze afspraak even contact met ons op. Dan zorgen we ervoor dat u deze kosten niet berekend krijgt in uw bestelling.

Waarom worden er opstartkosten berekend?

Het meest voorkomende is € 5,- of  € 10,- en dat geeft u de garantie dat de gestuurde drukdocumenten op juistheid worden gecontroleerd en dat uw drukwerk er ook uitziet, zoals bedoeld. Ook zullen we het document voor deze vergoeding aanpassen en indien nodig, per mail een leesproef sturen.

Houdt er echter rekening met, dat op een Pc de schermafbeelding en beeldintensiteit in RGB anders is (meestal feller) dan drukwerk op papier dat altijd wordt geproduceerd in CMYK. Kijk ook bij vragen > aanleveren.

Bij de productie van boeken en bundels, zijn de opstartkosten hoger: € 25,-. Maar daarvoor maken we dan ook een bijpassend ontwerp voor de omslag, omdat het voor u meestal erg lastig is dit voor elkaar te krijgen.

 

Content tabslide-back