kleurslogan-01

home > vragen > aanleveren

Vragen over aanleveren van bestanden

 

Hoe moet ik mijn drukwerkbestanden aanleveren?

U kunt uw bestanden alleen aanleveren in PDF. U kunt uw bestanden uploaden bij het plaatsen van een bestelling of versturen via www.wetransfer.com

Alle uitleg om eenvoudig een goed pdf te maken, die direct geschikt is voor drukwerk, klik u hier: Primo-pdf-maken.

 

Wat is de juiste resolutie?

De resolutie, uitgedrukt in dpi (dots per inch), geeft het aantal puntjes per inch weer waaruit een beeld is samengesteld. Hoe hoger het aantal puntjes per inch, hoe scherper het beeld. Om kwalitatief drukwerk te kunnen afleveren hebben wij een resolutie van maximaal 300 dpi nodig. De enige manier om haarscherpe teksten en beelden te krijgen is om bij het ontwerp te werken in de juiste resolutie. Indien u het beeld achteraf omzet krijgt u een wazig resultaat of blokjeseffect. Lever nooit in Jpeg, Jpg, tiff of Png aan.

 

Wat betekent CMYK?

Zorg dat alle aangeleverde bestanden steeds in de kleurenmodus staan CMYK staat voor Cyaan, Magenta, Yellow (geel) en Keycolor (zwart). Dit zijn de 4 inktkleuren waaruit full color drukwerk is samengesteld.

expres

Cyaan

expres

Magenta

expres

Geel

expres

Zwart

Tegenhanger van CMYK is RGB (Rood, Groen, Bauw). Deze kleurenmodus wordt gebruikt voor beeldschermen (websites, televisies ed.) en heeft een ander kleurenbereik.

Rood

Rood

Groen

Groen

Blauw

Blauw

Bij het omzetten van beelden in de RGB-kleurenmodus naar CMYK kunnen kleurstoringen optreden (fletse kleuren zoals in het voorbeeld hieronder) Bestanden in RGB worden door ons automatisch omgezet naar CMYK. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele kleurafwijkingen.

Rood

Rood in
CMYK-modus

Groen

Groen in
CMYK-modus

Blauw

Blauw in
CMYK-modus

 

Waarom moet ik afloop toevoegen?

Uw drukwerk wordt op 2 mm uit een groot drukvel gesneden. Voorzie daarom steeds uw ontwerp aan ALLE (4) zijden 2 mm groter is dan het gekozen formaat (tel dus 4 mm bij de lengte en 4 mm bij de breedte van het gekozen formaat). Hierdoor zullen eventuele snijafwijkingen niet zichtbaar zijn. Let op het feit dat uw beeld op de achtergrond gewoon doorloopt! Dus geen witte kader rond het ontwerp plaatsen! Alle teksten of logo's plaatst u best nog eens 3 mm van de snijrand, dus 5 mm. van de rand van uw document. Zo vermijdt u dat de tekst tegen de rand of dat er letters worden weggesneden. Gebruik ook nooit kaders in uw ontwerp die tot dicht tegen de snijrand komen.

 

Content tabslide-back