header-meb

Productie

Alvorens wij uw boek in productie nemen ontvangt u eerst een (niet nog gebonden) print-proef van het binnenwerk en de omslag. Aan de hand van deze proef kunt u nog de laatste wijzigingen doorvoeren. Zodra een nieuwe proef-print door u is goedgekeurd en wij hebben het voorzien van uw akkoord en handtekening retour ontvangen, gaan wij van start met de productie. De productie vindt plaats op hoogvolume printers en drukpersen.

Papier binnenwerk

Voor het binnenwerk kunt u kiezen uit diverse papiersoorten. 80, 90 of 120 grams wit, 100 of 130 grams wit (mat) 80, 90 of 120 grams natuurwit (Biotop) of 90 grams Romandruk.

Papier omslag paperback of hardcover

Paperback-covers drukken wij af op 280/300 grams wit papier. De omslagen kunnen veredeld worden met een flinterdunne lamineerlaag.

Druktechniek omslag

Omlagen kunnen zowel full colour geprint als in offset gedrukt worden. De keuze van druktechniek is mede afhankelijk van de oplage van uw boek.

Binden

Voor het binden van uw boek gebruiken wij een garenloos brocheermachine. Hiermee wordt het binnenwerk met PUR verlijmd in de omslag, zoals in een paperback. Deze manier van binden is oersterk. Minimum bestelhoeveelheid voor deze bindwijze is slechts enkele boeken. Wij kunnen uw boeken ook binden met een metalen spiraal (elk formaat) of een stalen rug (alleen A4 of A5).