header-meb

Het ontwerp

Drukkervanderegio.nl werkt onder andere samen met "Roodvos Web & Design" en ander professionele ontwerpers, die de volledige vormgeving van uw boek kunnen verzorgen.

Aanleveren

Uw manuscript kan op USB-stick of per email worden aangeleverd. Daarnaast ontvangen we graag een 1:1 afdruk van de eerste 20 pagina’s van het aangeleverde bestand. Bij eventueel te plaatsen illustraties kunt u op deze afdrukken aangeven waar u ze ongeveer wilt hebben.

Lettertypen (typografie)

Wij beschikken over vele soorten lettertypes (fonts). Om een boek goed leesbaar te houden adviseren wij over het algemeen standaardlettertypes als Times, Helvetica, enz. en niet teveel verschillende lettertypes te gebruiken.

Illustraties

Wanneer u illustraties in het binnenwerk wilt, moet u die bij voorkeur digitaal aanleveren. Let u bij digitale afbeeldingen op de resolutie. Voor het beste afdrukresultaat moet de resolutie minimaal 300 dpi (dots per inch) zijn. Afbeeldingen van het internet zijn over het algemeen niet geschikt om af te drukken in verband met een te lage resolutie. Afbeeldingen op papier (foto's, tekeningen) kunnen ook door ons, tegen kostprijs worden ingescand.

Omslag

De eerste indruk van een lezer van een boek, geeft de omslag van uw boek. Daarom is omslag van een boek ook wel het visitekaartje van de inhoud. Wij vragen u van tevoren zelf goed na te denken over het ontwerp. Welke afbeeldingen moeten erop? Hoe groot moet de titel zijn? Welke kleuren wilt u gebruiken? Hoe meer ideeën u zelf aandraagt hoe makkelijker en sneller wij het ontwerp kunnen uitvoeren.

Formaat

Boeken worden betaalbaar uitgevoerd in allerlei formaten. Bij ons bent u vrij in de keuze van het formaat, zolang deze minimaal 10x17cm en maximaal 20,5x29cm is.

Ontwerpkosten

De kosten voor het ontwerpen van uw boek vindt u in het linkermenu onder: 'Kosten'